Obrazovanje

Vesna Radoja Đapić, vaspitačica iz Laktaše, djeci posvetila pjesmu

Vesna Radoja Đapić, vaspitačica iz Laktaše, djeci posvetila pjesmu
Foto: Ustupljena fotografija | Vesna Radoja Đapić vaspitačica iz Banjaluke djeci posvetila pjesmu

BANJALUKA – 'Neka živi ljubav, neka žive djeca, neka svakim danom ljubav bude veća' stihovi su ovo pjesme koje je napisala Vesna Radoja Đapić iz Laktaša koja je na ovaj način željela da iskaže ljubav prema djeci.

Naime, Vesna je vaspitačica u vrtiću gdje radi već 20 godina i kako kaže ljubav prema djeci je svakim danom sve veća, a u razgovoru za "Nezavisne novine" kazala je da je muzika prava radost za djecu.

"Inače potičem iz muzičke porodice pa je muzika i u mojim genima i jako volim muziku, te sam ja autor muzike i teksta za moju pjesmu koja nosi naziv "Ljubav je najvrednija", za koju sam snimila i spot", kazala je Vesna, kako je dodala velika pomoć u ovom projektu joj je bio njen sin koji je uradio aranžman i matricu muzike

Prema njenim riječima, pjesma kao i sam spot su izazvali veoma pozitivne rekacije kod djece, ali i kod roditelja.

"Spot i pjesma su izazvali jako velike pozitivne reakcije i kod djece, roditelja i svih koji su imali priliku da spot pogledaju i poslušaju pjesmu što me čini zaista srećnom.

Zaista je spot i pjesma jedinstven, orginalan i jedan autentičan rad mene kao vaspitača, muzičkog stvaraoca, autora  i vokalnog soliste i mogu sa pravom da kažem velikog profesionalca", kazala je ona.

Naime, Vesna je  nedavno postala član Asocijacija kompozitora-muzičkih stvaralaca, a kako je dodala to joj veoma znači.

"Jeste postala sam član AMUS-a kada sam objavila svoju prvu pjesmu za djecu "Srećna nam ova godina nova" a evo sad i spot za pjesmu "Ljubav je najvrednija" na mom kanalu na YouTube i jako sam srećna i ponosna da sam član AMUS-a kao muzički stvaralac, autor i da imam svoja autorska djela i autorska prava", kazala je Vesna.

Kako je kazala, inspiraciju za pisanje pjesma pronalazi upravo u ljubavi prema djeci.

"Muzika je moja ljubav, djeca su moja duhovnost, a zajedno čine moju radost.

Rad sa djecom je moja inspiracija, ali isto tako imam osjećaj da se muzika nalazi i živi u mom biću. Svi moji stihovi i note odišu takvim živitnom vedrinom i nose jake radosne emocionalne poruke namjenjene ne samo djeci već i užoj i široj porodici, vršnjacima, mjestu i zajednici gdje dijete boravi razvija se i živi. Muzika je ljubav.

Muzika je radost", kazala je ona, te dodala da je u čast muzici  napisala pjesmu" Muzika".

Prema njenim riječima, snimanje pjesme kao i spota sa djecom je bilo veoma zanimljivo.

"Pošto ja jako volim muziku i muzicke aktivnosti vrlo često i u kontinuitetu radim sa djecom i plesno ritmičke aktivnosti koje su i jako važne u razvoju djeteta, meni nije potrebno puno vremena za koreografiju, jer moja djeca su i navikla na ples i muziku. Naravno da za neke odredjene prilike tipa priredbe, svečanosti pripreme trebaju da traju malo duže i detaljnije pripreme, ali to sve treba da bude sa puno ljubavi i postovanja dječje ličnosti", kazala je ona.

Kako dodaje, kao vaspitač je veoma prepoznatljiva po jako dobrim i posebnim koreografijama koje su se izvodile na manifestacijama i svečanostima u vrtiću.

"Za ovu koreografiju za spot bilo mi je potrebno dvije sedmice, a evo moram i da dodam da sam uradila i scenografiju koja je bila u sklopu spota a to su srca krunice, srca sa porukama, slovima da posaljemo svima poruku da "Ljubav je najvrednija".

Moram da dodam da djeca jako vole muzičko plesne aktivnosti da uživaju u njima i na taj nacin razvija se muzikalnost i ples je sredstvo za umjetnički i estetski razvoj djeteta", kazala je Vesna.

Kako ističe, u budućnosti planira da snimi spotove za sve njene kompozicije za djecu.

"Djeca vole moje stihove i note i nadam se da ću uspjeti uz svoj trud, rad i ljubav prema djeci i životu jer ljubav je najvrednija i ona je jedina vječna, a ja živjeću kroz svoje pjesme u srcima djece", zaključuje ona.

LJUBAV JE NAJVREDNIJA

Uzmi loptu i baci u nebo

Tamo je ljubav i sunca sjaj,

Uhvati ritam i zapleši sad,

Ljubav je sve ona je dio nas.

 

Neka živi ljubav

Neka žive djeca

Neka svakim danom

Radost bude veća,

Neka svako dijete sada zna

Da ljubav je najvrednija!

 

Zavrti ritam sad i ti

I zaplešimo zajedno svi,

Neka ljubav živi ovaj čas

Uskliknimo svi na sav glas.

 

Zagrljeni stojimo sad svi,

Drugarski je kucnuo ovaj čas

Da kažemo glasno svima

Ljubav je sve, ona je dio nas!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije