Obrazovanje

Vlada KS uvodi studentske bankovne kartice

Vlada KS uvodi studentske bankovne kartice
Foto: Vlada KS | Vlada KS uvodi studentske bankovne kartice

SARAJEVO - Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS namjerava izvršiti odabir partner banke za razvoj i održavanje projekta studentske platne kartice i programa lojalnosti za studente koji studiraju na univerzitetima u Kantonu Sarajevo.

Iz ministarstva ističu da projekt uspostavljanja studentskih kartica za sve studente univerziteta u Kantonu Sarajevo ima izuzetnu važnost za studentsku zajednicu. On će studentima pružiti praktično rješenje za efikasno upravljanje njihovim finansijama, omogućavajući im da jednostavno primaju i troše novac.

Takođe, kroz program lojalnosti, studenti će moći ostvariti dodatne beneficije i popuste, što im pomaže u uštedi i poboljšava njihovo studentsko iskustvo. Ovaj projekt ima za cilj i da doprinese unapređenju studentskog standarda i olakša pristup različitim uslugama i pogodnostima.

Kao rezultat toga, studentska kartica može postati važan alat za podršku obrazovanju i studentima omogućiti da maksimalno iskoriste svoje vrijeme studiranja i nadopune svoj studentski život.

Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo, Adna Mesihović je već ranije najavila ovaj projekt, te je istakla da će Ministarstvo i u budućnosti raditi na razvoju programa za poboljšanje standarda mladih i studenata.

"Nakon završetka konsultacija s poslovnim bankama u Kantonu Sarajevo i održanih sastanaka, objavili smo Javni poziv kojim želimo stvoriti partnerski odnos s poslovnim bankama kako bi ovaj projekat zaživio. On će olakšati studentski život pružajući pogodnosti kroz efikasno upravljanje studentskim finansijama i pružajući dodatne beneficije kroz program lojalnosti. Pozivam sve potencijalne partnere da se prijave i s nama rade na kreiranju programa koji imaju za cilj poboljšanje standarda mladih i studenata", naglasila je Adna Mesihović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije