Obrazovanje

Za nabavku udžbenika 918.000 KM

Za nabavku udžbenika 918.000 KM
Za nabavku udžbenika 918.000 KM

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo finansija da obezbijede sredstva za nabavku udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola u iznosu od 918.000 KM.

Vlada je danas usvojila informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola za školsku 2014/2015. godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Na sjednici Vlade prihvaćena je informacija u vezi sa javnim pozivom za imenovanje članova Komisije za provođenje Strategije za borbu protiv korupcije Republike Srpske, koji podrazumijeva imenovanje po jednog člana ispred nevladinih organizacija, medija i novinara, te akademske zajednice iz reda profesora, koji imaju svojstvo posmatrača.

Na javni poziv koji je raspisalo Ministarstvo pravde i koji je objavljen 18. aprila prispjele su dvije prijave za člana Komisije ispred nevladinih organizacija, dok prijava koje se odnose na članove Komisije ispred medija i novinara, kao i akademske zajednice iz reda profesora nije bilo.

Vlada će donijeti rješenje o imenovanju komisije koja će pregledati pristigle prijave i dostaviti Vladi izvještaj po okončanom javnom pozivu sa prijedlogom mjera.

Na sjednici Vlada je zadužila Generalni sekretarijat da sa kompanijom "Majkrosoft" realizuje ugovor o pružanju besplatnih usluga na rekonfiguraciji sistema za kolaboraciju i komunikaciju i ovlastila generalnog sekretara da potpiše ovaj akt.

Sve republičke institucije dužne su da u roku od 15 dana od stupanja na snagu ovog zaključka dostave prijedloge za korištenje pomoći od "Majkrosofta" na osnovu potreba prouzrokovanih poplavama u Republici Srpskoj.

Vlada je dala saglasnost na odluku Upravnog odbora Javne ustanove "Službeni glasnik Republike Srpske" o raspodjeli neraspoređene dobiti za pomoć poplavljenim područjima u iznosu od 30.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije