Obrazovanje

Za naučnoistraživačke projekate 4,3 miliona KM

Za naučnoistraživačke projekate 4,3 miliona KM
Foto: VLADA KS | Za naučnoistraživačke projekate 4,3 miliona KM

SARAJEVO - Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS objavilo je Javni poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata i programa.

Za ovu namjenu izdvojen je rekordan budžet od 4.300.000 KM u svrhu podrške programima nauke na području Kantona Sarajevo.

Programi za koje se izdvajaju sredstva su jačanja naučne infrastrukture u iznosu 3.400.000 KM, jačanje publicističkih djelatnosti i kapaciteta za internacionalizaciju u iznosu od 180.000 KM, programi sufinansiranja organizacije međunarodnih konferencija i događaja na području KS u iznosu od 120.000 KM i program jačanja kapaciteta za apliciranje na istraživačke EU fondove u iznosu od 100.000 KM.

Iz Vlade KS naglašavaju da Javni poziv ove godine poseban, između ostaloga, fokus stavlja na sufinansiranje naučnoistraživačkih/umjetničkoistraživačkih i istraživačkorazvojnih projekata čiji su nosioci mladi naučnici i istraživači, kao i na sufinansiranje troškova tehničke izrade i odbrane doktorske disertacije na visokoškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo.

Javni poziv ostaje otvoren do 8. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije