Obrazovanje

Za rad Studentskog parlamenta UNSA izdvojeno 30.000 KM

Za rad Studentskog parlamenta UNSA izdvojeno 30.000 KM
Foto: Vlada KS | Za rad Studentskog parlamenta UNSA izdvojeno 30.000 KM

SARAJEVO - Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo potpisalo sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA sa iznosom od 30.000 KM.

Ministrica Adna Mesihović potpisala je “Sporazum o međusobnim pravima i obavezama za sufinansiranje programa i projekata Udruženja studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu” s predsjednikom Studentski Parlament Univerziteta u Sarajevu Imranom Pašalićem.

Ministarstvo za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS je za sufinansiranje programa i projekata, koje će realizovati Udruženje studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, obezbijedilo sredstva u iznosu od 30.000 KM.

Ministrica Mesihović je istakla da sufinansiranje rada Studentskog parlamenta UNSA predstavlja podršku radu ove studentske organizacije, s ciljem efikasnijeg funkcionisanja i zastupanja, te promocije interesa studenata.

Potpisivanje ovog sporazuma predstavlja i opredjeljenje Ministarstva da intenzivira saradnju sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Sarajevu koja će uvijek imati za cilj poboljšanje položaja studenata i mladih u Kantonu Sarajevo.

“Osnovni ciljevi Studentskog parlamenta su poboljšanje kvalitete obrazovanja i studentskog standarda. Finansiranjem ovog krovnog predstavničkog tijela svih studenata Univerziteta u Sarajevu želimo olakšati funkcionisanje ove organizacije, što dugoročno kroz intenziviranje saradnje, ima za cilj poboljšanje usluge prema studentima, kao i njihovo zastupanje i uključivanje u ključne procese akademskog djelovanja”, zaključila je ministrica Mesihović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije