Obrazovanje

Završen i drugi upisni rok u srednje škole

Završen i drugi upisni rok u srednje škole
Završen i drugi upisni rok u srednje škole

BANJALUKA - U većini škola u RS završen je drugi upisni rok. Medicinske, ekonomske, elektrotehničke škole i gimnazije popunile su mjesta.

Od ponedjeljka kreće upis u školama u kojima još ima mjesta. Srednjoškolski centar u Prijedoru ima pet slobodnih mjesta za zanimanje konobar i nekoliko mjesta za građevisnkog tehničara. U Gimnaziji u Gradišci ostalo je 57 slobodnih mjesta. Mjesta ima i u SŠC u Čelincu, Kneževu/Skender Vakufu i Mrkonjić gradu, prenosi ATV.

“Škole u kojima još postoji nešto mjesta u Banjaluci su Poljoprivredna škola, u trećem stepenu, u Tehnološkoj školi, postoji u zanimanju likovni tehničar, slobodnih mjesta Škola učenika u privredi, takođe ima slobodnog mjesta ima jedno cijelo odjeljenje koje nije popunjeno obućar i krojač, postoji nešto sloboddnog mjesta i u četvrtom stepenu”, kaže Kristina Mrđa, predsjednik Aktiva direktora srednjih škola.

U bijeljniskoj regiji, mjesta ima u srednjoj stručnoj školi u Janji za zanimanje trgovac, i u Poljoprivrednoj školi u Bijeljnini – šest mjesta čeka buduće voćare. U Zvorniku slobodno je pet mjesta za zanimanje poslastičar.

U Srednjoškolskom centru Foča upisano je 168 učenika, a ostalo je 13 neupisanih učenika koji imaju na raspolaganju 14 slobodnih mjesta u kombinovanom odjeljenju trogodišnje struke mašinstvo i obrada metala za zanimanja automehaničar i bravara.

U Centru srednjih škola u Trebinju nakon prvog roka, nema slobodnih mjesta. Čeka se odluka nadležnih. U ministrstvo prosvjete iz cijele Srpske još pristižu zahtjevi za proširenjem odjeljenja ili formiranjem novih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije