Svijet

Četiri žrtve poplava u Francuskoj i Njemačkoj (VIDEO)

Četiri žrtve poplava u Francuskoj i Njemačkoj (VIDEO)
Četiri žrtve poplava u Francuskoj i Njemačkoj (VIDEO)

PARIZ, BERLIN - Četiri tijela utopljenih osoba pronađena su u srijedu u njihovim poplavljenim domovima u Francuskoj i Njemačkoj, saopštili su zvaničnici.

Velike poplave pogodile su dijelove Francuske, a poplavljen je i jedan od najpoznatijih zamkova u dolini Loare, Šato de Šambor iz 16. vijeka, javio je AFP.

Tri osobe koje su bile zarobljene u poplavljenoj kući u mjestu Zimbah am In na jugu Njemačke pronađene su mrtve, dok je u mjestu Sup sir Loan u centralnoj Francuskoj nađena 86-godišnja starica koja se udavila u svom domu.

U Parizu je nekoliko šetališta pored Sene zatvoreno zbog visokog nivoa vode, a u Nemuru, na oko 80 kilometara južno od prestonice, stanovnici su evakuisani kada je rijeka Loang probila korito.

Prognoze meteorologa su nepovoljne pošto se kiša očekuje i narednih dana.

U centralnoj Francuskoj lokalno stanovništvo je posljednjih dana zvalo spasilačke službe 8.000 puta i tražilo pomoć zbog poplava.

Automobili, drveće i namještaj plutaju uokolo, a mnoge su kuće odsječene vodom pa su njihovi stanovnici morali izaći na krovove odakle su spašavani helikopterima.

Bavarske vlasti procjenjuju da će štete od poplava premašiti 10 miliona evra.

Poplave su posljedica velikog nevremena koje je Njemačku zahvatilo prošloga vikenda, kada su tokom šest sati pale 32 litre kiše po kvadratnom metru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije