Svijet

Davutoglu: Turska nikada neće dopustiti da se narušava njen pravni poredak

Davutoglu: Turska nikada neće dopustiti da se narušava njen pravni poredak
Davutoglu: Turska nikada neće dopustiti da se narušava njen pravni poredak

ANKARA - Turski premijer Ahmet Davutoglu je u vezi s terorističkim napadom u Ankari, koji se desio u srijedu oko 18.31 po lokalnim vremenu, istakao da Turska nikada neće dopustiti da se naruši njen pravni poredak.

"Ujedinjeni smo sa 78 miliona naših građana protiv terorizma i nasilja. Republika Turska nikada neće dopustiti da se narušava njen pravni poredak i neće odustati od svoje ispravne misije bez obzira na prijetnje s kojima se suočava i bez obzira od koga dolazile te prijetnje. Oni koji su izveli ovaj stravični napad protiv naše zemlje, našeg naroda i demokratije i oni koji su to naredili nikada neće ostvariti svoje ciljeve", izjavio je Davutoglu.

Naglasio je da turska Vlada neće posustati u borbi protiv terorizma.

"Nikada nećemo ustuknuti u pravednoj borbi koju vodimo protiv svih terorističkih organizacija. Turski narod, koji se već duži period suočava s terorom, u solidarnosti će prebroditi i ove teške momente. Turska neće odstupiti od pravne države i od pravde, neće ostaviti prostora terorizmu i nasilju te će, prije svega, štititi nacionalnu sigurnost i braniti ljudske vrijednosti u ime svih ljudi", rekao je premijer Turske.

Podsjećamo, na vozila koja su prevozila osoblje Oružanih snaga Turske u večernjim satima u srijedu je izveden teroristički napad u trenutku dok su čekali na semaforu na raskrsnici koja se nalazi na bulevaru Inonu u centru Ankare.

Prema trenutnim podacima, u napadu je poginulo 28, a ranjena 61 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije