Svijet

Zamjenik turskog premijera: Među poginulima u napadu nalaze se i civili

Zamjenik turskog premijera: Među poginulima u napadu nalaze se i civili
Zamjenik turskog premijera: Među poginulima u napadu nalaze se i civili

ANKARA - Zamjenik premijera i portparol Vlade Turske Numan Kurtulmus je izjavio da se u terorističkom napadu u Ankari među poginulima nalaze i vojna lica, ali i civili.

"U 17.31 sati na vozila koja su prevozila pripadnike Oružanih snaga Turske izveden je teroristički napad, u trenutku dok su čekali na semaforu na raskrsnici koja se nalazi na bulevaru Inonu. Nažalost, prema trenutnim podacima, u napadu smo izgubili 28 naših državljana. Pretpostavljamo da se, pored vojnih lica, među poginulima u napadu nalaze i civili", izjavio je Kurtulmus.

Istakao je kako će Turska i dalje nastaviti odlučnu borbu protiv terorista.

"Nikada nećemo odustati od odlučnosti u borbi protiv terorizma. Oni koji stoje iza ovoga i čiju god podršku imali, sve ćemo to razotkriti. Svi oni će platiti račun. Neka niko putem terorističkih organizacija ne pokušava kontrolisati i upravljati Turskom. To se nikada nije desilo, a neće se ni desiti", izjavio je Kurtulmus u svome obraćanju medijima.

Na kraju pozvao međunarodnu zajednicu na zajedničku borbu protiv terorizma.

"Pozivamo međunarodnu zajednicu da i dalje sarađujemo u borbi protiv terorizma. Želim ipak da svi znaju da Turskoj nije dovoljno samo nekoliko praznih riječi osude koje čuje. Ovo nije pitanje preko kojeg se može preći samo preko nekoliko jednostavnih riječi osude. To je egzistencijalno pitanje za Tursku", rekao je Kurtulmus.

Inače, na vozila koja su prevozila pripadnike Oružanih snaga Turske u večernjim satima je izveden teroristički napad u trenutku dok su čekali na semaforu na raskrsnici koja se nalazi na bulevaru Inonu u centru Ankare. Prema trenutnim podacima, u napadu je poginulo 28, a ranjena 61 osoba.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije