Svijet

Dvije teorije o uzrocima pada ruskog aviona

Dvije teorije o uzrocima pada ruskog aviona
Dvije teorije o uzrocima pada ruskog aviona

Ruski ministar saobraćaja Maksim Sokolov definitivno je isključio akt terorizma kao uzrok pada ruskog vojnog aviona u Crno more.

Kako je naveo, glavne teorije o padu aviona tipa Tu-154 sa 92 putnika i člana posade ne uključuju eventualni teroristički napad.

Dodao je da se tragedija dogodila ili zbog tehničkog problema na letelici ili zbog greške pilota.

Rusko Ministarstvo odbrane je objavilo listu putnika i navelo da je u letelici bilo 64 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga “Ansambl Aleksandrov” koji su krenuli u rusku bazu Hmeim, gdje je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i izvršna direktorka humanitarnog fonda “Poštena pomoć” Jelisaveta Glinka.

Među stradalima su i vojnici koji su bili u pratnji, predstavnici medija i članovi posade.

3.000 ljudi, uključujući 109 ronilaca iz svih krajeva Rusije, rade sa 32 broda i nekoliko helikoptera na potrazi za žrtvama i ostacima letelice. U potrazi učestvuju i bespilotne letelice i podmornice, takođe, pomažu u potrazi.

Avionom Tu-154 Ministarstva odbrane Rusije upravljao je iskusni pilot Roman Aleksandrovič Volkov. Roman Volkov je pilot prve klase sa oko 3.500 sati leta, a sličnu tragediju je izbegao 2011. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije