Svijet

Kanadski Srbin preminuo od uboda nožem

Kanadski Srbin preminuo od uboda nožem
Kanadski Srbin preminuo od uboda nožem

VANKUVER - Luka Gordić, Srbin koji je sa porodicom živio u Kanadi, preminuo je pošto je izboden nožem u poznatom planinskom centru Vistler, dok je, sa drugovima i rođacima, bio na produženom vikendu, javila je kanadska televizijska mreža CBC.

Lokalna policija je saopštila da je mladi Srbin izboden nožem više puta u, nedjelju, malo poslije ponoć u šetnji od noćnog kluba do hotela u Vistler Vilidžu. On je prevezen u lokalnu bolnicu, ali je umro od zadobijenih rana.

Članovi porodice su identifikovali žrtavu, 19-godišnjeg Luku iz Bernabija u kanadskoj pokrajini Britanska Kolumbija, koji je u Vistleru sa prijateljima i rođacima provodio nacionalni praznik.

Očevidac Borna Kazemnia rekao da je vidio grupu muškaraca u tridesetim godinama te noći kako šetaju mjestom, "pikirajući" mlađe muškarce.

"Oni su šetali okolo izazivajući svađe sa mlađim ljudima. I većina tih mlađih ljudi su moji prijatelji iz srednje škole i dolaze kod mene i kažu: "Hej ... ovaj tip pokušava da me maltretira. Ovaj tip pokušava da mi otme stvari i ja razmišljam zašto oni pokušavaju da 'pikiraju' ove od 18 godina kada oni imaju 30", rekao je svjedok policiji.

Za manje od 24 sata pošto je Luka smrtno izboden, još jedan tinejdžer iz Lover Mejnlenda je takođe izboden kod istog planinskog mjesta i on je upućen na  liječenje u obližnji Vankuver, saopštila je policija, javlja CBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije