Svijet

Kanibal iz Slovačke mirni programer iz komšiluka (Foto)

Kanibal iz Slovačke mirni programer iz komšiluka (Foto)
Kanibal iz Slovačke mirni programer iz komšiluka (Foto)

BRATISLAVA - Slovačka policija optužila je danas stanovnika mesta Sokol, na istoku Slovačke, za dva pokušaja ubistva i kanibalizam.

Matej Čurko (43) uhapšen je u utorak u saradnji sa švajcarskom policijom i Interpolom zbog toga što je na internetu tražio dobrovoljca koji želi da bude ubijen i pojeden.

Državljanin Slovačke je uspio da nađe žrtvu u Švajcarskoj, ali se Švajcarac predomislio i čitav slučaj prijavio lokalnoj policiji.

sU akciji hapšenja ranjeni su i osumnjičeni Matej Čurko i jedan policajac, koji je bio prerušen u žrtvu. Obojica su u kritičnom stanju i ljekari se bore za njihov život.

Policija je pri pretresu automobila, kuće i poslovnog prostora osumnjičenog kanibala našla dokaze da je zaista planirao da ubije u šumi Švajcarca, a zatim pojede dijelove njegovog tijela.

Iako policija nije željela ni juče ni danas da saopšti identitet tog navodno prvog slovačkog kanibala, u medijima je procurilo da je riječ o kompjuterskom programeru iz mjesta Sokol koji je oženjen i ima dvije kćerke. Član je streljačkog kluba vojnika.

Slovački mediji saznali su da je Matej Čurko prije dva mjeseca otpušten s posla zato što je radno vrijeme provodio četujući na internetu.

"U šoku sam. Lično sam ga poznavao, živio je tu oko sedam godina. Radi se o aktivnom i pristojnom čoveku iz normalne porodice koji do sada nije imao nikakve probleme", kazao je predsjednik opštine Sokol Vladimir Franka.

Za pokušaj ubistva policajca i hladnokrvno planiranje ubistva Švajcarca, Mateju Čurku prijeti doživotna robija ili doživotni boravak u psihijatrijskoj bolnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije