Svijet

Kijev objavio listu ruskih jedinica na istoku Ukrajine

Kijev objavio listu ruskih jedinica na istoku Ukrajine
Kijev objavio listu ruskih jedinica na istoku Ukrajine

KIJEV - Načelnik Generalštaba ukrajinske vojske Viktor Muženko danas je po prvi put saopštio listu nekih ruskih vojnih jedinica koje se navodno bore na strani proruskih snaga na istoku Ukrajine.

"Jedinice regularne ruske vojske i dalje su u Ukrajini. Mi imamo detalje o svim ruskim jedinicama, gdje su raspoređene, koji su njihovi brojevi i njihovo oružje", rekao je Muženko u intervjuu koji je objavilo ukrajinsko ministarstvo odbrane.

Muženko je naveo imena 8. i 15. mehanizovane pešadijske brigade, 331. vazduhoplovnog puka i 98. vazduhoplovne divizije iz sastava ruske vojske, prenio je AFP.

Načelnik generalštaba ukrajinske vojske je kazao da ima dokaze da su ruski vojnici učestvovali u tri borbe na istoku Ukrajine u februaru, uključujući žestoku bitku za grad Debaljcevo, strateški važno željezničko čvorište, koji je sada pod kontrolom proruskih snaga.

Iako se primirje dogovoreno 15. februara u Minsku između vladinih i proruskih snaga uglavnom poštuje, izolovani sukobi su nastavljeni na istoku Ukrajine.

Rusija je u više navrata demantovala optužbe Kijeva i Zapada da je slala vojnike i oružje na istok Ukrajine, podsetila je francuska agencija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije