Svijet

Kontra: Nema rješenja sirijske krize bez Moskve, SAD gube uticaj

Kontra: Nema rješenja sirijske krize bez Moskve, SAD gube uticaj
Kontra: Nema rješenja sirijske krize bez Moskve, SAD gube uticaj

MOSKVA - Ruske akcije u Siriji važan su signal svijetu da kriza ne može da se razriješi bez Moskve, objavio je austrijski magazin "Kontra", navodeći da SAD polako gube uticaj i poziciju dominantne snage u svijetu.

SAD moraju zvanično da odustanu od dominantne pozicije pošto se pokazalo da su njihove operacije u Siriji neefikasne, čak i kontraproduktivne, navodi austrijski magazin.

Magazin ocjenjuje da američki "propagandni rat protiv Rusije nema veze sa realnošću jer je Rusija jedina zemlja koja traži mir i stabilnost u regionu", preneo je Sputnjik.

"SAD vjeruju da će im njihova politika, koja je usmjerena ka slabljenju celog regiona i država putem "obojenih revolucija", nevladinih organizacija i drugih snaga, pomoći da postignu cilj i svrhnu vladu (sirijskog predsednika Bašara) Asada", piše "Kontra".

List dodaje da je neobična činjenica da SAD, koja je udaljena od Sirije i nije joj susjed, žele da šef druge države, sa kojom nisu bile u direktnom sukobu, podnese ostavku.

"Ono što protivriječi međunarodnom pravu je američka hegemonija. SAD se ponašaju kao da imaju prava na veće privilegije od bilo koje druge zemlje", dodaje austrijski magazin.

Istovremeno, ruski predsjednik Vladimir Putin je jasno pokazao da je "častan političar koji poštuje međunarodno pravo i koji je zainteresovan za mir i suverenitet.

Evropa bi trebalo da bude zahvalna Putinu jer je pokazao neutralnost i jer poštuje suverenitet zemalja razorenih u sukobu", zaključuje magazin "Kontra".

(NN,Sputnjik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije