Svijet

Kuvajt: Legalizovati seksualno ropstvo?

Kuvajt: Legalizovati seksualno ropstvo?
Kuvajt: Legalizovati seksualno ropstvo?

Kuvajćanka, koja se nekada kandidovala za državni parlement, pozvala je nedavno na legalizaciju seksualnog ropstva, sugerišući da bi nemuslimanske zatvorenice iz stranih zemalja mogle biti podobne za savremene konkubine.

Salva al Mutairi tvrdi da bi kupovinom sopstvene seksualne robinje prosječni Kuvajćanin odustao od preljube i samim tim sačuvao svoj brak.

Ona je čak navela da bi ratne zatvorenice iz stranih zemalja bile idealne za ulogu seksualnog roba.

"Nije to sramota, a nije ni zabranjeno po šerijatskom zakonu", rekla je Mutairijeva i navela primjer muslimanskog lidera Haruna al Rašida, koji je u 8. vijeku vladao današnjim Iranom, a koji je navodno imao čak 2.000 konkubina.

Mutairijeva je sugerisala da bi kupovinom seksualnih robinja bili spaseni mnogi kuvajtski brakovi

Ona je došla na ideju da seksualne robinje budu regrutovane preko posebnih agencija, poput onih preko kojih tražite kućne pomoćnice.

Mutairijeva je sugerisala da bi kupovinom seksualnih robinja bili spaseni mnogi kuvajtski brakovi, jer muževi neće dolaziti u iskušenje kada ih zavedu druge žene: "Primjera radi, u Čečeniji su zasigurno zarobili i neke Ruskinje, koje drže u zatvoru. E, te žene bi mogle biti prebačene u Kuvajt, gdje bi ih prodavali kao seksualne robinje", rekla je ona. Ona je dodala da bi to bilo bolje i za zatvorenice, jer bi imale bolje uslove nego u zatvoru.

Ipak, kako bi pokazala svoju humanu stranu, dodala je da robinja ne bi smjela biti mlađa od 15 godina.

Njeni komentari izazvali su burnu reakciju javnosti u svim zalivskim zemljama, a najviše od strane njenih sunarodnika, jer u savremenom dobu niko normalan ne bi mogao da javno iznese jednu ovakvu ideju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije