Svijet

Liberman: Abas izgubio dodir sa stvarnošću

Liberman: Abas izgubio dodir sa stvarnošću
Liberman: Abas izgubio dodir sa stvarnošću

NJUJORK - Šef izraelske diplomatije Avigdor Liberman kritikovao je danas palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa, ocijenivši da je "izgubio svaki dodir sa stvarnošću i "da puca divlje u svim pravcima".

Liberman je to rekao novinarima na marginama zasjedanja Generalne skupštine UN nakon što je Abas u petak na tom godišnjem skupu optužio Izrael za genocid.

Izraelski ministar je rekao da se Abas "sjeća svakog nipodštavanja koje mu se desilo otkako se rodio" i da to nije način da se stekne kredibilitet kod partnera, preneo je AFP.

Liberman je ocijenio da je Abas pojačao svoju antiizraelsku retoriku u posljednjih nekoliko dana u UN i u međunarodnoj areni kako bi podigao svoj ugled među Palestincima.

"Izgubio je svoj put," zaključio je Liberman.

On se osvrnuio i na Iran, rekavši da je kompromis koji Zapad namjerava da postigne s Teheranom oko nuklearnog programa "loš sporazum". Šef izraelske diplomatije smatra da nije mudro dopustiti Iranu da zadrži sposobnost da razvije nuklearno oružje dok se ublažavaju sankcije prema toj zemlji, kao u slučaju Sjeverne Koreje.

On je istakao da Izrael zadržava "sve opcije na stolu".

Poslije ovih Libermanovih riječi očekuje se obraćanje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua GS UN, navodi Asošijeted pres.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije