Svijet

Moskva poručila Vašingtonu da "opusti mišiće"

Moskva poručila Vašingtonu da "opusti mišiće"
Moskva poručila Vašingtonu da "opusti mišiće"

MOSKVA - Moskva je pozvala Vašington da "opusti svoje mišiće" u vezi sa situacijom u Ukrajini i da ozbiljno razmisli o posljedicama svojih postupaka koji podrivaju bezbjednost u evroatlantskom regionu, izjavio je Aleksandar Lukaševič, portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

On je naveo da Moskva pažljivo prati operaciju "Atlantski odgovor", koju vodi SAD gradeći vojne kapacitete u Evropi, prenijela je agencija Tass.

"Vidimo masovni pokret borbenih aviona i tenkova, kolone oklopnih vozila na centralnim putevima i druge znake nagle militarizacije regiona (istočne Evrope) koje Pentagon cinično naziva normalnim stanjem odnosa", rekao je Lukaševič navodeći da su države koje se graniče sa Rusijom isturena linija.

On je ocijenio da je nastavak debate u Vašingtonu o isporuci oružja Ukrajini namjerno podizanje tenzija koje podriva krhko primirje na istoku te zemlje.

"Preporučili bismo Vašingtonu, koji je odlučio da koristi krizu u Ukrajini, da 'opusti svoje mišiće' i ozbiljno razmisli o posljedicama svojih postupaka koji podrivaju bezbjednost u evroatlantskom regionu", kazao je Lukaševič.

SAD su juče isporučile Ukrajini prvih 10 vojnih vozila hamer, kao dio vojne pomoći za "borbu protiv separatističkih snaga na istoku zemlje koje podržava Rusija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije