Svijet

Najmanje 18 civila poginulo u Alepu

Najmanje 18 civila poginulo u Alepu
Najmanje 18 civila poginulo u Alepu

ALEP - Najmanje 18 civila poginulo je u napadu Vladinih snaga na grad Alep na sjeveru Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Kako je navedeno, jedna barel bomba bačena iz helikoptera pogodila je istočni sektor grada gdje su se ljudi okupili da kupe i prodaju gorivo.

U sjevernoj provinciji Idlib, sedmoro građana je poginulo kada je režimska vojska bombardovala uporišta opozicije u blizini škole, saopštio je agenciji AFP predstavnik Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Ovi napadi desili su se neposredno nakon posjete delegacije Ujedinjenih nacija gradu Alepu kako bi uticali na postizanje primirja u ovom gradu koji je od sredine 2012. godine podijeljen između pripadnika sirijskih vojnih snaga i pobunjenika.

Predstavnici opozicionih snaga su u nedjelju odbili plan primirja koji je predložio izaslanik UN-a Stafan de Mistura, navodeći da žele "sveobuhvatno rešenje'' sirijskog konflikta koje podrazumijeva odlazak predsjednika Bašara el Asada.

Pobunjenici su dodali da je još jedan od neriješenih problema upotreba barel bombi od strane sirijske vlasti koje je zabranila međunarodna zajednica.

Predsjednik Sirije Asad negirao je da vojska upotrebljava barel bombe, prenio je AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije