Svijet

Najmanje tri osobe poginule u oluji

Najmanje tri osobe poginule u oluji
Najmanje tri osobe poginule u oluji

SIDNEJ - Tri osobe su poginule kada je Sidnej i okolinu glavnog grada Australije zahvatila snažna oluja, tokom koje su udari vjetra obarali drveće i uzrokovali nestanak električne energije.

Australijska Meteorološka služba saopštila je da je na Sidnej i okolinu u protekla 24 časa palo 119 milimetara kiše po metru kvadratnom.

Otkazano je više desetina letova sa međunarodnog aerodrima, a jedan prekookeanski brod ostao je blokiran izvan luke u Sidneju. Iz luke je saopšteno da je prilaz blokiran najvjerovatnije na 48 časova. Trajektni saobraćaj takođe je otkazan. 

Službe za vanredne situacije saopštile su da su imale preko 3.000 poziva i da je izvršeno 20 spašavanja od poplava.

"Poplava je veliki broj ljudi blokirala u vozilima, kućama i na krovovima zgrada. Ovakvo nevrijeme nije zabilježeno u proteklih nekoliko godina", rekao je zvaničnik ove agencije Stiven Pirs.

Policija Novog Južnog Velsa saopštila da je da su tri osobe poginule u gradu Dungogu, udaljenom oko 215 kilometara sjeverno od Sidneja.

Lokalni mediji navode da se jedna osoba nakon poplave vodi kao nestala nedaleko od NJukasla, udaljenog oko 150 kilometara sjeverno od Sidneja.

Zatvoreno je više od stotinu škola, a australijska Elektrodistribicuja saopštila je da je bez električne energije više od 215.000 kuća i firmi.

Veliki broj saobraćajnica zatvoren je zbog poplava i oborenih stabala i stubova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije