Svijet

Nema nade za zatrpane u klizištu

Nema nade za zatrpane u klizištu
Nema nade za zatrpane u klizištu

HALDUMULA - Vlasti Šri Lanke saopštile su da nema nade za zatrpane ispod blata i ruševina u klizištu na jugu zemlje, a procjena broja žrtava smanjena je sa 300 na 100.

"Mislim da neće biti preživjelih", izjavio je Rojtersu ministar za vanredne situacije Mahinda Amaravira nakon što je obišao područje katastrofe u selu Haldumula, 190 kilometara od glavnog grada Kolomba.

On je rekao da je zatrapano oko 100 ljudi, uključujući djecu i radnike koji su bili u svojim kućama u trenutku kada se klizište pokrenulo.

Ministar je dodao da je teško utvrditi tačan broj žrtava jer su podaci o stanovništvu izgubljeni u klizištu.

Krizni centar ranije je objavio da je klizište zatrpalo 150 kuća u pojasu dužine tri kilometra, poslije višednevnih monsunskih kiša.

Skoro 500 ljudi, uglavnom djece, provelo je noć u lokalnoj školi poslije upozorenja da bi klizište moglo ponovo da se pokrene.

Na mjestu nesreće, stotine vojnika i državnih zvaničnika nastavili su potragu i raščišćavanje terena uz uporebu teških mašina. Mještani kažu da su se u tom podruju, osim kuća, nalazili igralište, mali tržni centar i hunduski hram. /kraj/ml

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije