Svijet

Neonacista koji je "divljao" po Šarlotsvilu sad cvili i plače u strahu od policije

Neonacista koji je "divljao" po Šarlotsvilu sad cvili i plače u strahu od policije
Foto: Ilustracija | Neonacista koji je "divljao" po Šarlotsvilu sad cvili i plače u strahu od policije

ŠARLOTSVIL - Američki neonacista i rasista Kristofer Kantvel koji je bio jedan od organizatora neo-nacističkog okupljanja u Šarlotsvilu koje je kulminiralo nasiljem i smrtnim slučajem, saznao je da ga traži policija pa je na Youtubeu objavio video u kojem govori o tom slučaju, a u njemu se i rasplakao.

Svjetski mediji pišu o prilično bizarnom videu koji se pojavio na Youtubeu, a koji je postavio Kantvel.

Tridesetšestogodišnji Kantvel ranije je poznat po izjavi da mu se "gadi što je predsjednik Tramp dopustio da mu jedan Jevrej ukrade kćerku", aludirajući na Trampovog zeta,  Džareda Kušnera, koji je jevrejskog porijekla.

U videu koji je postavio, on priznaje da je učestvovao u nasilju, ali tvrdi da je sve bilo u samoobrani, prenosi "Daily Mail".

Sa suzama u očima, vidno uznemireni neonacista "kuka" o tome kako ga policija traži. Po vlastitom priznanju, policiju je sam nazvao te se predstavio, a od njih je tražio da mu potvrde informacije o hapšenju.

Svoj odgovor nije dobio pa je brže bolje u neizvjesnosti snimio video u kojem ne može da zadrži suze.

Video je postavljen na Youtube u nedjelju, samo dan prije nego što je izašao dokumentarac "Vice Newsa" u kojem i on učestvuje i u kojem u kameru ponavlja svoje šokantne stavove.

Uskoro je izbrisao sve svoje profile na društvenim mrežama, a u spomenutom videu je izjavio i da se boji za svoj život.

Tvrdi da se grozi nasilja, ali da se osjeća sigurnije kad uz sebe ima pištolj. Ali, taj pištolj ga je navodno i uvalio u nevolje jer je upravo u dokumentarcu progovorio o tome kako posjeduje oružje i kako je "spreman za nasilje".

U istom dokumentarcu je ponovio svoj stav o tome da je žena koja je smrtno stradala kada se automobil kojim je upravljao pobješnjeli desničar zaletio u grupu kontrademonstranata tokom skupa “Ujedinimo desnicu” u Šarlotsvilu, zapravo poginula slučajno, odnosno da je bila riječ o samoobrani.

"Gledam kako govore o ovome kao o nasilnom protestu nacionalista. Učinili smo sve u našoj moći kako bi proteklo mirno”, rekao je Kantvel.

(Net.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije