Svijet

Nestao alžirski avion sa 110 putnika

Nestao alžirski avion sa 110 putnika
Nestao alžirski avion sa 110 putnika

ALŽIR - Aviokompanija Er Alžir saopštila je da je izgubila kontakt sa svojim avionom oko sat vremena nakon što je danas poletio iz Burkine Faso.

Prema prvim informacijama, u pitanju je "erbas A320" u kom se nalazi 110 putnika i šest članova posade, preneo je Rojters.

"Navigacione službe izgubile su kontakt s avionom Er Alžira koji leti iz Uagadugua u Alžir, 50 minuta nakon što je poletio", saopštila je alžirska aviokompanija, javila je alžirska nacinalna novinska agencija APS.

Alžirska aviokompanija je navela da je u skladu sa procedurom, aktivirala mjere za vanredne situacije.

Putnički avion tipa "erbas A320" letio je iz Burkine Faso u glavni grad Alžir.

U nestalom avionu mnogo Francuza

U avionu kompanije "Er Alžir", koji je nestao sa radara tokom leta od Burkine Faso ka Alžiru, vjerovatno je bilo mnogo francuskih državljana, izjavio je francuski ministar saobraćaja.

"U avionu je vjerovatno bilo mnogo Francuza", rekao je novinarima ministar Frederik Kuvilije.

Alžirske vlasti izgubile su kontakt sa avionom u kojem je bilo 110 putnika i šest članova posade, objavili su ranije alžirska državna agencija APS i jedna španska privatna aviokompanija.

Diplomatski izvori iz Bamaka kažu da je sjeverni dio Malija, kuda je vjerovatno vodila putanja leta, noćas bio zahvaćen velikom pješčanom olujom.

Šef Nacionalne agencije za civilnu avijaciju u Maliju Isa Sali Maiga rekao je da je u toku potraga za nestalim avionom.

Agencija APS prenijela je da je izgubljen kontakt sa avionom na letu "AH 5017" jedan sat poslije polijetanja iz mjesta Uagadugu, u Burkini Faso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije