Svijet

Njemačka: Bujica nosila sve pred sobom, troje poginulo (VIDEO)

Njemačka: Bujica nosila sve pred sobom, troje poginulo (VIDEO)
Njemačka: Bujica nosila sve pred sobom, troje poginulo (VIDEO)

BERLIN - Tri osobe su stradale, a više njih je povređeno u poplavama izazvanim jakom kišom i olujnim nevremenom koje je noćas zahvatilo južni dio Njemačke, a pričinjena je i materijalna šteta.

Nevrijeme je najviše pogodilo pokrajinu Baden-Virtemberg gdje je, kako je saopštio Njemački hidrometeorološki zavod, na nekim mjestima za sat vremena palo kiše koliko inače padne za pola mjeseca.

U mjestu Vajsbah nastradao je muškarac (60) u podzemnoj garaži koji nije uspio da se spasi od bujice. U tom mjestu povrijeđeno je više ljudi.

Snimak iz mjesta Hal u spomenutoj pokrajini prikazuje blatnu bujicu koja se kreće velikom brzinom i nosi sve pred sobom.

U mjestu Švebiš Gmind poginule su dve osobe.

Prema podacima kriznog štaba u Baden-Virtembergu, vatrogasac koji je pokušavao da izvuče čovjeka iz nabujale vode na željezničkoj stanici nastradao je zajedno sa njim, prenose njemački mediji.

Nivo rijeka Rems i Jozefbah u nedjelju poslije podne narasle su za veoma kratko vrijeme. Većina objekata u Švebiš Gmindu su potopljena, a lokalni mediji navode da je riječ o "poplavi vijeka".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije