Svijet

Otac desetoro djece ubijen u Italiji

Otac desetoro djece ubijen u Italiji
Otac desetoro djece ubijen u Italiji

Italijanski policajci od nedelje intenzivno tragaju za zločincem koji je metkom u potiljak ubio Roberta Pantića (43), oca desetoro dece.

Atentator je pucao iz pištolja sa prigušivačem dok je Pantić, hrvatski državljanin romske nacionalnosti, spavao u derutnom kamperu parkiranom na osami u mjestu Kalcio nadomak Bergama.

Oko dva sata u nedelju zavladala je panika kad je Pantić počeo naglo hroptati i trza se u krevetu pored supruge i dvoje djece u jednom od dva kampera koja poseduje. Supruga je pozvala najstarijeg sina koji je spavao u susjednom kamperu s drugom braćom i sestrama, javljaju italijanski mediji, piše Avaz.

Kamperom su se odvezli do centra mjestašca i u prvom kafiću zamolili vlasnika da alarmira Hitnu pomoć.

Pantić je u gotovo beživotnom stanju dovezen u bolnicu, gdje je izdahnuo. Iako su najmanje četiri hica ispaljena, pravo je čudo što još neko od Pantića djece te supruga nisu stradali.

Mještani su šokirani, ali kažu da je bilo samo pitanje vrijemena da "manjina nastrada u tom kraju".

"Ta porodica selila se kamperom svako malo, baš kao i desetine drugih porodica. Gradonačelnik Kalcija svake godine naredi deložiranje desetina kampera iz užeg centra grada. Pantić su odlučili da idem na osamu prije dvije sedmice što se pokazalo pogrešnim jer je zemljište na kojem su bili parkirani u privatnom vlasništvu", kaže jedna od mještanki.

Pantić je rođen u Portogruaro u Italiji, gdje je njegov otac sa trudnom ženom prije 43 godine došao iz Međimurja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije