Svijet

Porota odbila optužnicu protiv oca koji je ubio napasnika svoje kćerke

Porota odbila optužnicu protiv oca koji je ubio napasnika svoje kćerke
Porota odbila optužnicu protiv oca koji je ubio napasnika svoje kćerke

Američka javnost sa zadovoljstvom je pozdravila činjenicu da je Velika porota Okruga Lavaka (savezan država Teksas) nakon sprovedene istrage donijela doluku da se ne podiže optužnica protiv 23-godišnjeg oca koji je 9. juna nenamjerno ubio čovjeka koga je zatekao kako napastvuje njegovu petogodišnju kćerku.

 Zakon u Teksasu priznaje opravdanu upotrebu smrtonosne sile u nekoliko slučajeva, a jedna od njih je i sprečavanje seksualnog napada.

Kako je istraga utvrdila, otac čije se ime ne navodi, kako bi se zaštito identitet maloljetne žrtve seksualnog napada, požurio je na svoje seosko imanje na poziv komšija.

Komšije su vidjele kako Hesus Mora Flores, jedan od radnika koje je porodica legalno angažovala kao ispomoć na farmi, silom nekuda nosi njegovu malu kćerku koja se otima i vrišti.

Slijedeći djetetove krike, otac je zašao iza ambara, gdje je zatekao nezamislivu scenu: muškarca spuštenih pantalona kako leži na bespomoćnoj djevojčici.

Bez imalo razmišljanja, bacio se na napasnika, otrgao ga s djeteta i više puta udario po glavi i po vratu. Tvrdi da nije imao namjeru da ga ubije, što potvrđuje i poziv hitnoj pomoći, koji je uputio čim je shvatio da je čovjek koga je izudarao u životnoj opasnosti.

"Požurite! Ovaj će da mi umre! Ne znam šta da radim!” snimljeno je kako viče u slušalicu u razgovoru sa dispečerskom službom hitne pomoći, požurujući ih i psujući što ne umiju da nađu zabačeno seosko imanje.

Komšije: Svako bi uradio što i otac djeteta

U jednom trenutku je čak izjavio i da će povrijeđenoga sam da odveze u bolnicu, jer pomoć ne stiže dovoljno brzo.

- Žalosno je što je čovjek izgubio život, ali mislim da bi to svako uradio - smatra Majkl Džejms Vet (48), komšija sa imanja preko puta porodice napadnute djevojčice.

Nakon istrage, izjava komšija i saslušanih poziva Hitnoj pomoći, do istog zaključka je došla i Velika porota: Otac, za koga cijelo selo tvrdi da je oduvijek bio pristojan i miroljubiv čovjek, opravdano je primijenio silu u zaštiti svog maloljetnog djeteta i neće biti optužen za ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije