Svijet

Putin: Moskva je pouzdan partner

Putin: Moskva je pouzdan partner
Putin: Moskva je pouzdan partner

VLADIVOSTOK - Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da činjenica da Rusija radi na nezavisnoj spoljnoj politici bez obzira na promjenjivu situaciju u svijetu dokazuje da je Moskva pouzdan partner.

"Mi smo zemlja koja se zalaže i provodi nezavisnu spoljnu politiku i koja mijenja unutrašnju politiku u skladu sa voljom svog naroda. Mi smo pouzdan partner jer mi ne igramo kako drugi sviraju, ne mijenjamo poziciju pod uticajem određenih okolnosti", rekao je Putin u televizijskom emisiji "Vijesti u subotu".

Komentarišući rezultate ankete koju je objavio list "Tajm" prema kojoj je ruski predsjednik najmoćnija osoba na svijetu, Putin je rekao da je u principu ravnodušan prema anketama i takvim ocjenama.

"Uticaj jednog lidera može da se prvenstveno ocijeni na osnovu ekonomske snage i odbrambene sposobnosti države koju vodi", rekao je Putin za televiziju "Rusija 1".

On je, ipak, zahvalio svim ljudima koji su učestvovali u toj anketi, jer su izborom njega, u stvari, odali priznanje Rusiji.

Putin ovom prilikom nije želio da komentariše mogućnost da Moskva prizna samoproglašene republike Donjeck i Lugansk.

"Ne želim o tome da govorim sada, jer bez obzira šta da kažem to može da bude kontraproduktivno. Rješavamo aktuelna pitanja i neka tako ostane", rekao je Putin, prenio je "Sputnjik".

Moskva će sarađivati sa novim američki predsjednikom

Rusija je spremna da sarađuje sa SAD bez obzira ko će biti američki predsjednik nakon izbora 2016. godine, rekao je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Putin je rekao da će Moskva sarađivati sa bilo kim koga izabere američki narod.

"Mi ne sarađujemo sa određenom osobom, već sa državom, jednom od najvećih i najuticajnijih zemalja u svijetu", rekao je Putin u intervjuu za televiziju "Rusija 1".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije