Svijet

Putin izrazio najdublje saučešće

Putin izrazio najdublje saučešće
Putin izrazio najdublje saučešće

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin uputio je saučešće predsjedniku Nepala Rami Baranu Jadavu zbog velikog broja ljudskih žrtava u razornom zemljotresu koji je jutros pogodio Nepal, saopšteno je iz informativne službe Kremlja.

"Predsjednik Rusije uputio je iskreno saučešće i poruke podrške porodicama poginulih i poželio brz oporavak povrijeđenima u zemljotresu", navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije ponudilo je pomoć vlastima Nepala u otklanjanju posljedica razornog zemljotresa, navodi informativna služba Ministarstva.

U saopštenju se navodi da je Ministarstvo spremno da odmah pošalje tim sa više od pedeset spasilaca u Nepal, prenosi agencija TASS.

Ministarstvo navodi da pripadnici ovog tima imaju izuzetna iskustva u reagovanju u oblastima pogođenim zemljotresom, te da posjeduju prvoklasnu opremu koja omogućava samostalan rad.

"Ovi spasioci su pomagali u otklanjanju posljedica zemljotresa na Haitiju, u Turskoj i Kini", navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva.

Indijska meteorološka služba saopštila je da su nakon glavnog zemljotresa registrovana dva  potresa nešto slabijeg intenziteta.

Razoran zemljotres jačine 7,9 stepeni Rihterove skale registrovan je 80 kilometara sjeverozapadno od Katmandua, prijestonice Nepala, a potom su uslijedila dva potresa jačine 6,6 stepeni Rihtera.

Prema posljednjim podacima, u Nepalu je poginulo 758 osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije