Svijet

Ružica će doći glave Njemačkoj

Ružica će doći glave Njemačkoj
Ružica će doći glave Njemačkoj

DISELDORF - Gradske vlasti Diseldorfa i Esena pridružile su se danas nekolicini drugih njemačkih gradova koji su otkazali ulične karnevale zbog najavljene oluje, javila je agencija AP.

Ovu oluju su tamošnji mediji nazvali "Ružica", zbog Karnevala ruže koji je planiran ovog ponedjeljka, ali odložen do daljeg zbog mogućeg nevremena.

Oluja s jakim vjetrovima najavljena je u zapadnoj Njemačkoj gdje se svake godine tradicionalno održavaju ulični karnevali.

Organizatori Karnevala ruže u Diseldorfu izjavili su da je "jednostavno suviše opasno" da se održi današnja manifestacija i dodali da će karneval sigurno biti održan kasnije ove godine.

Karnevali su otkazani i u Majncu i Duizburgu. U Kelnu će parada biti održana, ali su iz bezbjednosnih razloga na manifestaciji zabranjeni konji, velike lutke i zastave.

Agencija AFP javila je da je upozorenje na oluju danas izdato i na zapadu Francuske gdje se očekuje vjetar jačine do 140 kilometara na čas. Najjača oluja očekuje se večeras u tom dijelu zemlje čija je obala na Atlantiku. Francuske vlasti su pozvale lokalno stanovništvo da tokom večeri ne izlazi iz svojih kuća.

(NN/Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije