Svijet

Sahranjen tužilac Mehmet Selim Kiraz

Sahranjen tužilac Mehmet Selim Kiraz
Sahranjen tužilac Mehmet Selim Kiraz

ISTANBUL - Turski tužilac Mehmet Selim Kiraz, koji je ubijen juče nakon što su ga oteli ljevičarski militanti i držali kao taoca u zgradi suda u Istanbulu, sahranjen je danas u džamiji Ejup Sultan uz prisustvo više stotina ljudi, uključujući premijera Ahmeta Davutoglua, javljaju turski mediji.

Okupljenima se na sahrani obratio ministar pravde Kenan Ipek, koji je rekao da je jučerašnji napad "usmjeren protiv cijele nacije".

"To nije bio samo napad na našeg tužioca već na cijeli pravosudni sistem i naciju", rekao je on, dodajući da će vlast progoniti "tamne sile" odgovorne za nasilje, prenijela je agencija Anadolija.

Davutoglu je rekao je da je to bio napad na tursko pravosuđe, demokratiju i sve građane Turske.

"Niko ne treba da sumnja da ćemo odlučno nastaviti da se borimo protiv terorizma i da ćemo preduzeti sve neophodne korake", rekao je on. 

Pripadnici ultraljevičarske grupe "Revolucionarna narodnooslobodilačka stranka-front", oteli su juče Kiraza i držali ga kao taoca u zgradi suda oko šest sati, nako, čega je u objekat upala policija. U sukobu sa policijom poginula su dva otmičara, a tužilac je kasnije podlegao zadobijenim povredama.

List "Džumhurijet" opisao je jučerašnje događaje naslovom "Dan kada smo pali u mrak" nakon što je, takođe juče, skoro cijela zemlja ostala bez struje. 

"Hurijet" je jučerašnji dan opisao kao "crni utorak". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije