Svijet

Turska podržava integraciju BiH u NATO

Turska podržava integraciju BiH u NATO
Turska podržava integraciju BiH u NATO

SARAJEVO - Turski ambasador u BiH DŽihad Erginaj rekao je da će Turska nastaviti da snažno podržavati BiH na putu ka članstvu u NATO.

Erginaj i zamjenik ministra inostranih poslova BiH Josip Brkić razmijenili su danas mišljenja o bilateralnoj saradnji, načinu i viziji uređenja odnosa između dvije zemlje.

Brkić je istakao da su odnosi BiH i Turske tradicionalno dobri i izrazio uvjerenje da će pozitivni trendovi biti nastavljeni, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova BiH.

On je zahvalio Turskoj što je poslije prošlogodišnjih poplava u BiH odobrila bescarinski uvoz 15.000 tona mesa i mesnih prerađevina iz BiH, kao i na sveukupnoj humanitarnoj pomoći za poplavljena područja.

Brkić je rekao da je optimista kada je riječ o pitanju aktiviranja Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u za BiH i da će se kao nacionalni koordinator za NATO, snažno angažovati prije svega na ispunjenju uslova za aktiviranje MAP-a.

Tokom susreta bilo je riječi i o implementaciji Memoranduma o saradnji dva ministarstva inostranih poslova u oblasti informatičke infrastrukture i Memoranduma o saradnji diplomatskih akademija ministarstava inostranih poslova, koji su potpisani u maju ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije