Privreda

Bijeljina dobija dio imovine "AD Grad"

Bijeljina dobija dio imovine "AD Grad"
Bijeljina dobija dio imovine "AD Grad"

BANJALUKA - Vlada RS prenijeće vlasništvo izgrađenog građevinskog zemljišta preduzeća "AD Grad" iz Bijeljine na grad Bijeljinu.

Istovremeno, Vlada RS na danas održanoj sjednici zadužila je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju da izvrši analizu opravdanosti zahtjeva grada Bijeljine za prenos vlasništva neizgrađenog građevinskog zemljišta sa preduzeća "AD Grad".

Vlada RS je donijela i odluku o davanju saglasnosti Ministarstvu porodice, omladine i sporta na plan utroška 209.201 KM kojima će se subvencionirati kamata za stambeno zbiranjavanje mladih bračnih parova, zatim za grantove sportskim organizacijama itd.

Što se tiče aktivnosti proisteklih iz Akcionog plana za sprovođenje Sektorske strategije razvoja industrije RS, Vlada RS usvojila je informaciju u kojoj se, između ostalog, navodi da je za podršku investicijama i zapošljavanju subjektima iz prerađivačke industrije odobreno ukupno 14,3 miliona KM.

Putem kreditnih linija za finansiranje privrede odobreno je 113 miliona KM, od čega industriji 44.121.359 KM, dok je Garantni fond za oblast industrije izdao garancije u ukupnom iznosu od 5.410.205 KM.

Vlada RS odgodila je i poreske obaveze u iznosu od 60 miliona KM i odobrila reprograme obaveza za električnu energiju za šest privrednih subjekata iz oblasti prerađivačke industrije u iznosu od 3,5 miliona KM.

"Na osnovu pregleda realizacije aktivnosti utvrđeno je da od ukupno 217 aktivnosti nije realizovano 25 ili 12 odsto", saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Vlada RS juče je razmatrala i amandmane više klubova poslanika iz NS RS na prijedloge zakona o platama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije