Privreda

Danas štrajk upozorenja u Radio-Srpcu

SRBAC - Zaposleni u Radio-Srpcu održaće danas jednočasovni štrajk upozorenja zbog toga što im nisu isplaćene četiri plate i doprinosi i porezi za devet mjeseci, uz poziv opštinskim funkcionerima da odrede termin za pregovore da bi se izbjeglo stupanje u generalni štrajk.

Štrajkački odbor Sindikalne organizacije Javnog preduzeća "Radio-Srbac" odlučio je da štrajk upozorenja bude održan od 15.00 do 16.00 časova.

Predsjednik Štrajkačkog odbora Velimir Jovičić rekao je da je razlog što osnivač, opština Srbac, nije doznačila potrebna sredstva, tako da radnicima nisu isplaćene četiri bruto plate, doprinosi i porezi za devet mjeseci, sedam toplih obroka, putni troškovi za osam mjeseci i regres za godišnji odmor čak sedam godina.

"Odlučili smo da stupimo u jednočasovni štrajk upozorenja s obzirom na to da nisu urodili plodom razgovori o pitanju doznake planiranih sredstava iz budžeta opštine direktora Radio-Srpca Dejana Ugrena sa načelnikom opštine Dragom Ćirićem, predsjednikom lokalne Skupštine Zoranom Đukićem i drugim opštinskim funkcionerima", rekao je Jovičić Srni.

On je dodao da će štrajk upozorenja biti održan u redakciji Radio-Srpca i da u 15.30 časova neće biti emitovana centralna informativna emisija Dnevne novosti.

Radio-Srbac u junu iduće godine treba da obilježi 40 godina uspješnog rada i prvi put u svojoj istoriji došao je u situaciju da svoja prava kod osnivača traži organizovanjem štrajka.

U jedinom opštinskom elektronskom mediju izvršena je potrebna racionalizacija tako da je zaposleno šest radnika i direktor kojeg je u junu prošle godine imenovala Skupština opštine Srbac, a program se emituje svakodnevno od 8.00 do 18.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije