Privreda

Dobojsko preduzeće Premijer počinje s radom

Dobojsko preduzeće Premijer počinje s radom
Dobojsko preduzeće Premijer počinje s radom

DOBOJ - Dobojsko tekstilno preduzeće "Premijer" koje je, prema prvim procjenama, tokom poplava pretrpjelo materijalnu štetu od oko milion KM, počeće danas sa radom u smanjenom obimu, rekla je vlasnica ovog preduzeća Rankica Panić.

Veliki je uspjeh kada u mrtvom gradu pokrenete jednu mašinu. Ipak, mora se biti obazriv i trezven prema svemu kada je riječ sigurnost radnika koji započinju proizvodnju u improvizovanim uslovima, rekla je Panićeva.

Ona je navela da će danas u proizvodnji biti angažavono 30 radnika, dok će ostalih 50 raditi na uređenju kompleksa preduzeća.

"Na nama je velika odgovornost i obaveza da pronađemo način kako da krenemo dalje i ispoštujemo poslovne partnere i unaprijed ugovorene poslove ili završimo započete", istakla je Panićeva.

Prema njenim riječima, stanje u kojem se preduzeće nalazi nakon poplava ne daje previše optimizma, jer je proizvodnja uništena.

"Prvi sprat je potpuno uništen, a sa njim i mašinski park, kompresorska i trafo-stanica, krojačnica i drugi prateći objekti sa magacinskim zalihama gotove robe i repromaterijala", kaže Panićeva, koja je i član Savjeta dobojskih privrednika formiranog za popis štete i izrade sanacionog plana.

Ona ukazuje da je oporavak Doboja nemoguć bez brzog i odgovornog pristupa državnih i lokalnih organa u vidu privrednih povlastica lokalnim preduzećima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije