Privreda

Donacija 3,5 tone mlijeka i mliječnih proizvoda

Donacija 3,5 tone mlijeka i mliječnih proizvoda
Donacija 3,5 tone mlijeka i mliječnih proizvoda

KOZARSKA DUBICA - Doniranjem mlijeka i mliječnih proizvoda humanitarnim organizacijama širom BiH, "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice obilježava 1. jun - Svjetski dan mlijeka.

Ukupno oko 3,5 tona mlijeka i mliječnih proizvoda će do sutra biti dostavljeno Crvenom krstu u Kozarskoj Dubici, Gradišci, Prijedoru, Novom Gradu, Kostajnici, štabovima za vanredne situacije u Doboju i Šamcu, Dječijem domu "Duga" u Kulen Vakufu kod Bihaća, zatim Centru za djecu sa višestrukim smetnjama "Koraci nade" u Tuzli, Narodnoj kuhinji Stari Grad u Sarajevu i javnoj kuhinji "Merhameta" u Kozarskoj Dubici.

"Mlijekoprodukt` tradicionalno obilježava Svjetski dan mlijeka u duhu humanosti i pružanja pomoći onima kojima je ona neophodna. Nažalost, štete nanesene poplavama koje su zadesile gotovo cijeli region, kao i sam `Mlijekoprodukt`, drastično su povećale broj ugroženih, ali nikoga ne smijemo zaboraviti", navedeno je u saopštenju "Mlijekoprodukta".

Iz "Mlijekoprodukta" navode da im je cilj da pomognu stanovništvu ugroženom u poplavama, što i čine, ali pomažu i socijalno ugroženim kategorijama, kako za vrijeme poplava, tako i prije ovih teških događaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije