Privreda

Donesena odluka o raspodjeli dobiti Elektroprenosa BiH

Donesena odluka o raspodjeli dobiti Elektroprenosa BiH
Donesena odluka o raspodjeli dobiti Elektroprenosa BiH

Skupština akcionara "Elektroprenosa BiH" odobrila je na današnjoj sjednici trogodišnji investicioni ciklus ove kompanije i donijela odluku o raspodjeli 98 miliona KM iz akumulirane dobiti.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja je sa federalnim premijerom Nerminom Nikšićem prisustvovala današnjoj sjednici Skupštine akcionara

"Elektroprenosa BiH", izjavila je novinarima da bi od planiranih 333,8 miliona KM Republici Srpskoj za investicije u ovom sektoru trebalo pripasti 137,2 miliona KM.

Što se tiče raspodjele dobiti, Republici Srpskoj trebalo bi da pripadne 40 miliona KM.

Cvijanovićeva je precizirala da će ta sredstva biti usmjerena ka ispunjavanju neizmirenih obaveza, prvenstveno u sektoru poljoprivrede, ali i za podsticaj izvozu.

Ona je ocijenila da je današnjom sjednicom Skupštine akcionara deblokiran rad "Elektroprenosa BiH" i da će to otvoriti mogućnosti za dodatno zapošljavanje u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Nikšić je istakao da će dio sredstava koji pripadaju FBiH biti usmjeren na izvršavanje budžetskih obaveza iz prošle godine, dok će 10 miliona KM biti usmjereno Zavodu za zapošljavanje, u podsticajne mjere tri miliona KM, četiri miliona KM za domaće investicije.

Skupština akcionara verifikovala je sve odluke Upravnog odbora "Elektroprenosa BiH" u vezi sa kadrovskim rješenjima u upravi i menadžmentu.

Sjednica je održana danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije