Privreda

Fagus na sajmu u Italiji

Fagus na sajmu u Italiji
Fagus na sajmu u Italiji

Energetska efikasnost je pojam koji se i kod nas sve češće koristi, a podrazumijeva skup mjera poduzetih u cilju smanjenja potrošnje energije, kao i primjenu novih pristupa za ostvarenje tog cilja u građevinarstvu i zagrijavanju/hlađenju prostorija.

U zapadnoj Evropi se ovi projekti odavno uspješno realizuju i donose pozitivne rezultate, dok smo mi tek na početku stvaranja zakonodavne i infrastrukturne platforme.

Široj javnosti je malo poznato da kompanija FAGUS ulazi spremna u razdoblje štednje energije i zaštite životne sredine tako što nudi niz proizvoda bez kojih se ova priča ne može zamisliti.

Kada je riječ o energetskoj efikasnosti i smanjenju emisije CO2 u atmosferu, tu je naš drveni pelet STANDARD "Sunce moje".

Drveni peleti su višestruko značajni za uštedu energije, ali i za očuvanje okoliša kroz iskorištavanje drvnih ostataka iz drvoprerade.

Mi smo svoje proizvode predstavili na najvećem svjetskom sajmu grijanja na drvo i proizvoda od drveta PROGETTO FUOCO, koji je održan u februaru ove godine u italijanskom gradu Veroni. Naročito ističemo činjenicu da smo bili jedan od rijetkih proizvođača peleta na sajmu, a samo sedam izlagača je bilo iz zemalja regiona.

Prepoznatljivo ime i kvalitet naših proizvoda privukli su veliki broj posjetilaca na naš štand, što je imalo za rezultat sklapanje nekoliko ugovora o budućoj saradnji.

PROGETTO FUOCO

Osim drvenog peleta, na sajmu PROGETTO FUOCO predstavili smo i naše prozore koji se ugrađuju na energetski efikasnim i pasivnim kućama:

1.       Prozor drvo + aluminijum - ERMETIC SOFT LINE

2.       Prozor drvo + aluminijum - COMPLANARE

3.       Prozor drvo + aluminijum - PASIV

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije