Privreda

Kovačević: Nijedan radnik neće ostati nezadovoljan

Kovačević: Nijedan radnik neće ostati nezadovoljan
Kovačević: Nijedan radnik neće ostati nezadovoljan

BANJALUKA - Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske analiziraće sve svoje obaveze prema radnicima preduzeća "Energoinvest – rasklopna oprema" /RAOP/ Istočno Sarajevo po osnovu sudskih presuda i izjasniti se o njima u roku od 20 dana, ali nijedan radnik neće ostati nezadovoljan, izjavio je Srni resorni ministar Željko Kovačević.

Kovačević je podsjetio da je bivša "Rasklopna oprema" u stečaju i da sva prava prema ranijem vlasniku bivši radnici mogu ostvarivati u stečajnom postupku.

On je dodao da su Vlada i resorno ministarstvo učinili sve što je u njihovoj moći da problem bivših radnika RAOP-a bude riješen na zadovoljavajući način.

"Ministarstvo će analizirati sve obaveze i o njima se izjasniti i u roku od 20 dana ili bilo kom roku koji se postavi pred nas, ali sam siguran da nijedan radnik neće ostati nezadovoljan i nezaposlen", rekao je Kovačević.

Bivši radnici RAOP-a traže od Vlade Republike Srpske u roku od 20 dana isplatu potraživanja po sudskim presudama i uplatu doprinosa na osnovu ostvarenog radnog staža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije