Privreda

Mitrović kupio "Panafleks" koji je "gurnuo" u stečaj (FOTO)

Mitrović kupio "Panafleks" koji je "gurnuo" u stečaj (FOTO)
Mitrović kupio "Panafleks" koji je "gurnuo" u stečaj (FOTO)

BIJELJINA - Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vojin Mitrović kupio je na licitaciji fabriku „Panafleks“ koju je prethodno kao većinski vlasnik „gurnuo“ u stečaj, a 39 radnika ostavio bez posla i više od 20 zarađenih plata.

Stečajni upravnik u bijeljinskom „Panafleksu“ Lazo Đurđević potvrdio je za poslovni portal Capita.ba da je „Oktan promet“ Vojina Mitrovića prije desetak dana na licitaciji kupio fabriku „Panafleksa“ u Janji, ne otkrivajući za koji iznos.

Fabrika u Janji, sa poslovnim i pomoćnim zgradama, elektroenergetskim objektom i zemljištem uz privrednu zgradu, ukupne površine oko 24.582 m2, ponuđena je na licitiaciju po početnoj cijeni od 1.234.664 KM.

Stečaj u „Panafleksu“ je pokrenuti u martu ove godine nakon što je preduzeće „Oktan promet“ uplatilo je 30.000 KM za pokriće stečajnog postupka.

Većinski vlasnik Panafleksa bio je Vojin Mitrović sa 24,3 odsto kapitala i njegov „Oktan promet“ sa 23,2 odsto akcija.

Za stečajnog upravnika prodaja Mitroviću je „očekivana jer je firma „Oktan promet“ imala razlučno pravo nad zemljištem i objektima u fabrikama „Panafleksa“ u Bijeljini i Janji, u ukupnom iznosu od 985.630 KM“.

Vojin Mitrović potvrdio je da je kupio fabriku „Panafleksa“.

„Tačno je da sam kupio fabriku „Panafleksa“ u Janji. Tražićemo strateškog partnera i možda ćemo tek sredinom naredne godine konkretnije moći govoriti o planovima za tu fabriku. Što se tiče fabrike „Panafleks“ u Bijeljini, zadržavamo postojeću djelatnost i nastavićemo proizvodnju savitljivih cijevi i vratila“, izjavio je Mitrović.

Oko 30 otpuštenih radnika Fabrike savitljivih cijevi „Panaflex“ iz Bijeljine, početkom godine protestvovalo je i tražilo od svih nadležnih institucija da im pomognu da naplate više od 20 plata koliko im duguje Vojin Mitrović.

(NN/capital.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije