Privreda

Moguće uspostavljanje aviolinija ka Austriji

Moguće uspostavljanje aviolinija ka Austriji
Moguće uspostavljanje aviolinija ka Austriji

BANJALUKA - Ambasador Austrije u BiH Martin Pamer i generalni direktor Aerodroma "Banjaluka" Miroslav Janjić razgovarali su danas o mogućnostima saradnje i povezivanja aerodroma u Banjaluci i aerodroma u Austriji.

Ambasador Austrije u BiH rekao je da među građanima Austrije, posebno onima porijeklom iz Republike Srpske, postoji zainteresovanost za otvaranje aviolinije Banjaluka - Beč, te da je ranije i kompanija "Austrija erlajns" pokazivala zainteresovanost za uspostavljanje tog leta.

Pamer je rekao da mu je direktor banjalučkog aerodroma predstavio potencijale aerodroma.

"Mi ćemo pokušati da povežemo aerodrome u Austriji i Aerodrom 'Banjaluka'. Vidjeli smo da se banjalučki aerodrom razvija i da ima potencijala da služi cijeloj regiji", rekao je Pamer nakon sastanka s Janjićem u Banjaluci.

Generalni direktor Aerodroma "Banjaluka" Miroslav Janjić naglasio je da je trajno opredjeljenje banjalučkog aerodroma da uspostavi kvalitetnu avioliniju ka Beču, prvenstveno zbog potreba ljudi iz Republike Srpske koji žive u Austriji, ali i zbog sve veće privredne saradnje koja je u ekspanziji.

"Razmotrili smo danas sve mogućnosti i smatramo da imamo dobre pretpostavke da apliciramo prema saradnicima u Austriji", rekao je Janjić.

On je dodao da bi eventualno uspostavljanje aviolinije Banjaluka - Beč omogućila građanima Srpske dodatno povezivanje sa svim svjetskim odredištima, prvenstveno zbog broja linija koje idu sa bečkog aerodroma.

Današnjem sastanku austrijskog ambasadora i generalnog direktora banjalučkog aerodroma prisustvovao je i šef predstavništva Republike Srpske u Beču Mladen Filipović.

Ambasador Austrije u BiH Martin Pamer danas će u Banjaluci razgovarati i s gradonačelnikom Slobodanom Gavranovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije