Privreda

Ni robe u radnjama, ni plate

Ni robe u radnjama, ni plate
Ni robe u radnjama, ni plate

SARAJEVO - Radnici "Sarajevotekstila" protestovali su danas ispred firme u Ulici Ferhadija tražeći od većinskih vlasnika Gorana Jovanovića i Stojana Deluce da konačno donesu odluku žele li firmu i njenih stotinu radnika uništiti ili sačuvati.

"Jovanović nas je obavijestio da neće doći na sjednicu Nadzornog odbora, zakazanu za devet sati, dokle god se ispred firme nalaze radnici i mediji. Kada se oni raziđu, predložio je Jovanović da održi sastanak sa Sindikatom radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH, na kojem ćemo, nadam se, saznati šta žele", kazala je danas okupljenim novinarima Nezaheta Menzilović, sindikalna povjerenica "Sarajevotekstila".

Ona je naglasila kako će protiv vlasnika radnici podnijeti prijavu finansijskoj policiji. Više od 100 radnika trgovačke firme "Sarajevotekstil" već tri mjeseca je bez plata, a 17 mjeseci nije im uplaćeno penziono i zdravstveno osiguranje. Samir Žutić, član Sindikata radnika firme "Sarajevotekstil" i radnik u računovodstvu, ističe da je dug prema radnicima, ako se uzme u obzir plata za mart, ko 900.000 KM. Merhima Tabaković, koja je već 38 godina zaposlena u "Sarajevotekstilu",  kaže da je situacija loša i da radnici samo žele da rade, a da nemaju s čim, jer su radnje prazne i robe nema.

Većinski vlasnici "Sarajevotekstila"  Goran Jovanović i Stojan Deluce danas nisu bili raspoloženi da razgovaraju s novinarima, a ni s radnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije