Privreda

Obnovljena avio linija Sarajevo - Beograd

Obnovljena avio linija Sarajevo - Beograd
Obnovljena avio linija Sarajevo - Beograd

BEOGRAD - Avio kompanija BH erlajnz obnovila je danas let iz Sarajeva za Beograd nakon dvije i po godine prekida, a prvi avion dočekan je i poliven vodenim topovima na aerodromu Nikola Tesla u znak dobrodošlice.

Linija je obnovljena zahvaljujuću "code share" ugovoru između "BH erlajnza" i srpske avio kompanije "Er Srbija", koji omogućava većem broju kompanija, u ovom slučaju dvema, da zajednički prodaju mjesta na istom letu koji obavlja samo jedna kompanija.

Er Srbija je 1. decembra organizovala prvi, promotivni let na direktnoj liniji Beograd - Banjaluka Erbasovim avionom "Novak Đoković".

Avioni na liniji između Sarajeva i Beograda leteće četiri puta nedeljno - ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom u zimskom periodu, a na ljeto su planirani svakodnevni letovi, najavio zastupnik BH erlajnza Organ Hadžić.

Prema njegovim riječima cijena karte u jednom pravcu je 64 evra sa taksama, dok povratna karta košta 80 evra.

BH erlajnz namjerava da u narednom periodu uspostavi letove za Skoplje, Podgoricu i još neke gradove u regionu, najavio je on.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu Ranko Škrbić rekao je da je nakon nedavnog uspostavljanja avio veze između Beograda i Banjaluke, sada uspostavljen let i sa Sarajevom, što će u velikoj mjeri doprinjeti povezivanju u regionu.

To će omogućiti putnicima da iz Beograda koriste konekcije za letove u mnoge svjetske centre, istakao je on.

Direktor BH erlajnz Amir Jažić podsjetio je da je avio linija između Beograda i Sarajeva ukinuta u maju 2011. godine, a danas obnovljena zahvaljujući ugovoru sa srpskom nacionalnom avio kompanijom Er Srbija.

Beogradski aerodrom postao je čvorište avio saboraćaja u regionu, rekao je šef službe prodaje aerodroma Nikola Tesla Mirko Vujadinović i naglasio da je beogradski aerodrom spreman da prihvati povećan broj putnika.

Let između Sarajeva i Beograda traje 45 minuta, avion iz Sarajeva poleće u 06.00 sati  a iz Beograda u 08.15 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije