Privreda

Opredjeljenje za stabilan energetski sektor

Opredjeljenje za stabilan energetski sektor
Opredjeljenje za stabilan energetski sektor

BANJALUKA - Opredjeljenje Vlade Republike Srpske i Ministarstva industrije, energetike i rudarstva jeste da Srpska ima stabilan i siguran energetski sektor koji će biti jedan od nosilaca privrednog razvoja, istakao je resorni ministar Petar Đokić na sastanku sa predstavnicima repubčičkog Sindikata udruženih radnika energetike.

Đokić je rekao i da su u toku aktivnosti u vezi sa izradom novog Zakona o električnoj energiji, uz uvažavanje principa da vlasništvo Republike Srpske ostane zaštićeno, dok su partnerstvo i saradnja dobrodošli s ciljem realizacije novih razvojnih projekata, saopšteno je iz resornog ministarstva.

"Spreman sam da, koliko mi to obaveze dozvole, što više budem prisutan na terenu, tamo gdje se stvara nova vrijednost, i u tom smislu želja mi je da i sindikat bude dio rješenja svih eventualnih problema unutar sektora", rekao je Đokić.

On smatra da prostor za racionalizaciju u okviru sistema Elektroprivrede postoji, ali da štednja ne smije zaustaviti razvoj sektora i da paralelno sa ovim aktivnostima treba razvijati novi stručni kadar koji će biti u funkciji ostvarenja ovog cilja.

"Cilj resornog ministarstva je da se zaštiti dostignuti nivo prava radnika, ali i iznađu rješenja koja će omogućiti dalji razvoj radnog zakonodavstva u Republici Srpskoj", naglasio je Đokić, napominjući da će nastojati da sastanci sa predstavnicima sindikata budu organizovani kada god se za to ukaže potreba i prilika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije