Privreda

Osnivanje katastra nepokretnosti je prioritet

BANJALUKA - Osnivanje katastra nepokretnosti, za koji su odobrena kreditna sredstva Svjetske banke, jedan je od prioritetnih zadataka Uprave - istaknuto je na sastanku menadžmenta Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sa šefovima svih 48 područnih jedinica ove uprave.

U saopštenju iz Uprave navodi se da su za te namjene već odobrena kreditna sredstva Svjetske banke koja se koriste i za finansiranje komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i utvrđivanja prava na nepokretnostima.

Direktor Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Miloš Komljenović rekao je da Glavna služba za reviziju javnog sektora trenutno vrši kontrolu u Upravi, te da se moraju otkloniti nepravilnosti koje su uočene u prethodnim revizorskim izvještajima.

Na sastanku, koji je juče održan u Laktašima, Komljenović je sa šefovima područnih jedinica Uprave razgovarao o reformi zakonskih propisa u oblasti nepokretnosti, koje u svom radu primjenjuje Uprava, u cilju bržeg i efikasnijeg osnivanja katastra nepokretnosti kao jedinstvene evidencije o nepokretnostima.

Komljenović je ukazao i na ulogu i značaj šefova područnih jedinica Uprave u postupku osnivanja katastra nepokretnosti.

Na sastanku je diskutovano i o konkretnim problemima sa kojima se susreću šefovi područnih jedinica u svakodnevnom radu, te doneseni zaključci koji se odnose na mogućnosti poboljšanja organizacije i komunikacije u radu Uprave.

Republička uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove ima 48 područnih jedinica širom Republike Srpske. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije