Privreda

Ozvaničenje saradnje aerodroma u Banjaluci i Beogradu

Ozvaničenje saradnje aerodroma u Banjaluci i Beogradu
Ozvaničenje saradnje aerodroma u Banjaluci i Beogradu

BANJALUKA - Direktor preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" iz Banjaluke Miroslav Janjić i direktor beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" Velimir Radosavljević u Mahovljanima će u petak, 7. februara, potpisati protokol o saradnji.

U Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske rečeno je Srni da protokol predviđa saradnju na polju razvoja tehnologije i ljudskih resursa, zajednički nastup na tržištu prema zahtjevima avioprevoznika, praćenje tehnološkog razvoja u oblasti aerodromskog poslovanja kroz zajedničke posjete sajmovima, proizvođačima, te stručno usavršavanje i razmjenu informacija.

"Cilj protokola je sveukupna opservacija prevoznih potreba u vazdušnom saobraćaju izraženih između Aerodroma `Nikola Tesla` i `Aerodroma Republike Srpske`, te stalno usaglašavanja i uspostavljanje neophodnih standarda za bezbjedno i sveobuhvatno odvijanje prihvata i otpreme vazduhoplova, odnosno putnika, prtljaga i tereta", navode u Ministarstvu.

Osnov za zaključenje protokola između dva aerodroma predstavlja Sporazum o uspostavljanju specijalnih i paralelnih odnosa između Srbije i Republike Srpske, jer je njime, između ostalog, predviđena i privredna saradnja u oblasti saobraćaja.

Potpisivanje protokola najavljeno je za 12.00 časova, a prisustvovaće ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije