Privreda

Peskov: Nema sporazuma sa Grčkom

Peskov: Nema sporazuma sa Grčkom
Peskov: Nema sporazuma sa Grčkom

MOSKVA/BERLIN - Rusija je danas odbacila pisanje lista "Špigl" da bi Moskva već 21. aprila mogla da potpiše sporazum sa Grčkom o isporuci gasa.

"Ne, ne postoji nikakav sporazum", rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov, prenijela je agencija RIA "Novosti".

Peskov je ponovio da Grčka nije zatražila finansijsku pomoć tokom razgovora početkom mjeseca grčkog premijera Aleksisa Ciprasa i ruskog predsjednika Vladimira Putina.

"Naravno da se govorilo o saradnji u oblasti energetike i dogovoreno je da će se na ekspertskom nivou analizirati sva pitanja u vezi sa tom saradnjom, ali Rusija nije obećala finansijsku pomoć, jer je niko nije ni tražio", rekao je Peskov.

Njemački magazin "Špigl" objavio je danas, pozivajući se na zvaničnika vladajuće partije "Siriza", da će Grčka naredne sedmice potpisati sporazum o isporuci gasa sa Rusijom koji bi Atini mogao da donese između tri i pet milijardi evra.

List navodi da bi sporazum mogao da bude potpisan u utorak, 21. aprila, a Moskva bi odmah isplatila sumu između tri i pet milijardi evra. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije