Privreda

Počelo plaćanje struje vaučerima

Počelo plaćanje struje vaučerima
Počelo plaćanje struje vaučerima

BIJELJINA - U "Elektro-Bijeljini" od jutros je počela naplata struje vaučerima, odnosno izmirenje dugovanja korisnika po osnovu ranijih računa i reprograma.

Direktor ovog preduzeće Zlatan Lazarević kaže da je odziv potrošača veliki, od jutros se stvara gužva i samo za dva-tri časa četrdesetak potrošača je iskoristilo ovu mogućnost.

Korišćenjem elektronske kartice izdate od Fonda solidarnosti Srpske može se izvršiti plaćanje obaveza za utrošenu električnu energiju potrošača iz kategorije domaćinstava.

Vaučer se može koristiti za plaćanje električne energije isključivo u objektu za koji je elektronska kartica izdata, ranije je najavljeno iz "Elektro- Bijeljine".

Od vaučerskog načina plaćanja biće izuzeta naplata neovlaštene potrošnje, kao i mogućnost avansne uplate.

Ukoliko lice, vlasnik elektronske kartice, nije registrovano kao potrošač električne energije u objektu za koji je kartica izdata, pravo na plaćanje se ostvaruje uz popunjavanje pisane izjave o uplati.

Definisanje iznosa utrošene električne energije, koji će biti uplaćen putem vaučera, izričito je pravo korisnika elektronske kartice.

Korisnici mogu ostvariti pravo na plaćanje električne energije putem vaučera najkasnije do 30. juna sljedeće godine.

Uputstvo se odnosi na potrošače sa područja Radne jedinice "Elektrodistribucija" Bijeljina, odnosno za potrošače sa teritorije grada Bijeljina i opština Pelagićevo i Donji Žabar.

Naplata se vrši u zgradi direkcije "Elektro-Bijeljine" u Bijeljini, u Majevičkoj ulici, broj 97.

S obzirom da je instalisan samo jedan terminal, u "Elektro-Bijeljini" mole potrošače za strpljenje prilikom obavljanja ovih aktivnosti.

Sve dodatne informacije u vezi sa vaučerskim načinom plaćanja utrošene električne energije mogu se dobiti putem telefona pozivom na besplatan broj 0800 51 400.

"Elektro-Bijeljina" je pristupila ovom poslu prema uputstvu "Elektroprivrede Republike Srpske" o plaćanju računa za utrošenu električnu energiju putem vaučera Fonda solidarnosti Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije