Privreda

Poljoprivrednici u četvrtak besplatno dijele proizvode

Poljoprivrednici u četvrtak besplatno dijele proizvode
Poljoprivrednici u četvrtak besplatno dijele proizvode

SARAJEVO - Poljoprivrednici u Federaciji BiH nalaze se u veoma teškoj situaciji, podsticaji kasne, a dugovi za 2014. i 2015. godinu premašuju 50 miliona KM, rekao je danas u Sarajevu predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

On je na konferenciji za novinare, koja je održana simbolično u pet do 12 ispred federalnog Ministarstva finansija, najavio da će poljoprivrednici u četvrtak, 2. jula, na istom mjestu i u isto vrijeme građanima dijeliti poljoprivredne proizvode.

Prema njegovim riječima, proizvodi se prodaju u bescijenje, a poljoprivrednici moraju čekati zarađeni novac do devet mjeseci, zbog čega su su odlučili da podijele svoje proizvode građanima Sarajeva.

"Odnos prema privredi u FBiH je loš. Vlasti su odobrile odgodu plaćanja na šest do devet mjeseci i poljoprivrednici moraju čekati svoj novac. Na policama bi trebalo da bude 50 odsto domaćih proizvoda, ali za to što nije tako nije izrečena nijedna kazna", kaže Muslimović i dodaje da svakog 10. u mjesecu poljoprivrednici moraju platiti PDV, poreze i sve obaveze prema državi.

On je rekao da je Udruženje upućivalo zahtjev za zvanični sastanak resornom ministru Jelki Miličević, ali da im ona nikada nije odgovorila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije