Privreda

Preduzeće "Autoputevi" ovlašteno za nastavak pregovora sa Kinezima

Preduzeće "Autoputevi" ovlašteno za nastavak pregovora sa Kinezima
Preduzeće "Autoputevi" ovlašteno za nastavak pregovora sa Kinezima

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske ovlastila je danas Javno preduzeće "Autoputevi Republike Srpske" da nastavi pregovore sa kineskom kompanijom "Sinohidro korporejšn" o izgradnji autoputa Glamočani-Mliništa na dionici Glamočani-put Avnoja u dužini 62 kilometra.

Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo finansija Srpske zadužena su da preduzmu sve radnje u skladu sa Zakonom o zaduživanju dugu i garancijama Srpske s ciljem zaključenja međunarodnog kreditnog ugovora između BiH i kineske "Eksport-import eksim" banke za izgradnju ove dionice autoputa.

Ministarstvo finansija zaduženo je da nastavi aktivnosti s ciljem obezbjeđivanja sredstava od Kine za realizaciju ovog projekta kroz posebne povoljne kredite za finansiranje infrastrukturnih projekata za zemlje jugoistočne Evrope.

Vlada Srpske je zadužila Ministarstvo finansija da provede aktivnosti s ciljem obezbjeđivanja potrebnih sredstava iz Budžeta Srpske za realizaciju izgradnje ove dionice autoputa.

Data je saglasnost na Preliminarni sporazum o projektovanju i izgradnji autoputa Glamočani-Mliništa između preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" i "Sinohidro korporejšn", saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske je zadužila direktora preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" da potpiše taj preliminarni sporazum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije