Privreda

Radnici nisu ušli u prostorije

Radnici nisu ušli u prostorije
Radnici nisu ušli u prostorije

SARAJEVO - Radnici "Feroelektra" Sarajevo nisu danas ni uz zatraženu asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo ušli u prostorije direkcije ovog preduzeća u centru grada.

Radnici traže da uđu u prostorije, s obzirom na to  da je Sud u Sarajevu raskinuo kupoprodajni ugovor "Stanić investa" sa "Feroelektrom", po tužbi Agencije za privatizaciju Federacije BiH. 

Prilikom pokušaja ulaska u prostorije nije bilo remećenja javnog reda i mira, a radnicima je pojašnjenjo  da ih u prostorije Direkcije ne može uvesti policija MUP-a Kantona Sarajevo, nego Odjeljenje sudske policije sudova u ovom kantonu.

Radnici su  najavili da će čekati odobrenje Odjeljenja sudske policije i tada pokušati da uđu u prostorije. 

Novoimenovani vršilac dužnosti   direktora "Feroelektra" Senad Smajić rekao je novinarima da radnici hoće da uđu u svoje prostorije  da  bi počeli raditi. 

Na prvom spratu zgrade "Feroelektra"  prostorije koristi Ambasada Hrvatske u BiH, a ostala su slobodna još tri sprata. 

Smajić je istakao da je prostorije ambasadi ustupio "Stanić invest", i  da se to dogodilo poslije presude Kantonalnog suda Sarajevo o raskidu kupoprodajnog ugovora. 

On je pozdravio ideju saradnje sa  hrvatskom Ambasadom u BiH, naglašavajući  da je svaka saradnja dobrodošla. 

"Odobravamo što su korisnici naših prostorija, ali želimo da se što prije riješe problemi te da i mi počnemo koristiti naše prostorije i krenemo s realizacijom poslovnih ideja", dodao je Smajić.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije