Privreda

Radnici tuzlanskih firmi traže ostavku kantonalne vlade

Radnici tuzlanskih firmi traže ostavku kantonalne vlade
Radnici tuzlanskih firmi traže ostavku kantonalne vlade

TUZLA - Oko 200 radnika nekoliko propalih tuzlanskih firmi protestuje danas ispred zgrade Vlade Tuzlanskog kantona, tražeći njenu ostavku.

Predsjednik Sindikata "Solidarnost" Sakib Kopić rekao je da su radnici dosta čekali, da su vlasti potrošile sedam mjeseci i ništa nisu uradile.

Navodeći da su ovi protesti poruka sljedećim vlastima, Kopić je istakao da će narednu Vlada Tuzlanskog kantona, koja će tek biti formirana, čekati 100 dana da nešto konkretno uradi, a ako ne uradi i ona će morati otići, navode lokalni mediji.

Radnici su dodatno nezadovoljni nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona obavijestila radike Fabrike deterdženata "Dita" da revitalizacija u tom preduzeću trenutno nije moguća.

Vlada Tuzlanskog kantona saopštila je juče da je, iako svjesna problema sa kojima se suočavaju radnici tuzlanske Fabrike "Dita", činila maksimalne napore radi revitalizacije poslovanja i pokretanja proizvodnje, što je faktografski prezentovano 7. oktobra na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona.

"Nažalost, modalitet koji je podrazumijevao kupovinu dionica za jednu KM radi sticanja aktivne uloge u pokretanju i vođenju procesa finansijske konsolidacije u svim institucijama Tuzlanskog kantona naišao je na prepreke, zbog čega je ovaj proces zaustavljen", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije